Міжнародна конференція в «Офісі юного мера»

22 листопада 2023

У День гідності та свободи, в рамках реалізації проєкту Офіс юного мера у Київському палаці дітей та юнацтва відбулась Міжнародна конференція, під час якої команди-учасниці презентували свої ідеї, з якими вони візьмуть участь у передвиборчих перегонах. Шість команд, а саме: представники Київського фахового коледжу прикладних наук , Київського палацу дітей та юнацтва, Печерської гімназії № 75, Оптико-механічного коледжу Національного університету ім. Т. Шевченка, ГО Мої безпечні друзі, ГО Український соціологічний портал боротимуться за право зайняти офіс юного мера, аби виконати свої передвиборчі обіцянки.

За словами креативного продюсера Віктора Книша, «офіс юного мера ініційовано Київським Палацом дітей та юнацтва, який за свою 90-річну історію побачив чимало дивовижних результатів творчості юних киян. Однак цей проєкт дуже важливий для нас. Ми, як ніколи, потребуємо відповідей на питання, як нам влаштувати наше життя, побудувати справедливе суспільство. І ці відповіді слід шукати у молодого покоління…»


Молодь, до якої слід прислухатися, прагне створити «зелений» хаб чистої енергії у серці Києва; організувати кампанію щодо попередження проявам насильства та допомоги жертвам булінгу; започаткувати платформу взаємодії між юнацтвом міст-побратимів; створити умови для адаптації тимчасово переміщених осіб; організувати «живий театр» щодо формування можливих сценаріїв побудови кар’єри; сформувати альянс дитячих неформальних об’єднань.


Усі ідеї, що були презентовані, скеровані на те, аби зробити власні міста такими, якими ми хочемо їх бачити.


Під час конференції експерти з України, Німеччини, Польщі, США, Азербайджану, Словаччини дали свої рекомендації та оцінку кожному із проєктів, які пропонували команди. Свої думки з приводу залучення дітей та юнацтва у процеси місцевого самоврядування висловили Ірина Озимок, учасниця команди Western NIS Enterprise Fund; Анна Білокінь, начальниця відділу міжнародного співробітництва управління міжнародних зв’язків КМДА; Ольга Козиренко, спеціаліст із соціальної політики Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ; Юрій Андросюк, президент ГО «Міжнародний Клуб Ділових Людей» України; Катерина Павлова, експертка з трансформації конфліктів неурядової організації CRISP; Ян Стародубець, номінант на звання Найкращий студент світу; Voice Popular Осман Іскандерлі; Ірина Іванюк, кандидатпедагогічних наук, співробітниця Департаменту освіти Варшави та Центру освіти та розвитку; Катерина Шаповаленко, студента факультету журналістики Національного університету у Братиславі.

«Ми вирішили провести саме міжнародну зустріч перед тим, як команди остаточно сформують свої ідеї, оскільки Київ є не тільки столицею України, але й містом, до якого сьогодні прикута увага усього світу, де перетинаються міжнародні шляхи цивілізованого світу. На наш погляд і ідеї команд мають обов’язково враховувати цей фактор. Сподіваюся, що команди отримали для себе корисну інформацію, що допоможе їм у чесній грі, захоплюючих змаганнях ідей за право стати господарями Офісу юного мера Києва!», – підкреслила заступник директора КПДЮ Ріта Косяк.



"Офіс юного мера" – ініціатива Київського Палацу дітей та юнацтва

ЗВʼЯЗОК

Київ, Україна

Офіс Юного Мера © 2024